Значењето на фениксот и зошто толку луѓето го тетовираат на своите тела?

Фениксот е величествена, горда и зашеметувачка птица – но исто така е сосема митска. Значи, зошто луѓето ја тетовираат на своето тело? Фениксот има различни значења за различните народи и култури. Таа е магична, огнена птица која изгледа одлично кога се репродуцира во уметноста. Таа значи доблест, благодат, бесмртност и преродба, и жени и мажи… Read More Значењето на фениксот и зошто толку луѓето го тетовираат на своите тела?

Оваа птица официјално повеќе не постои во дивината

Сината ара, вид на папагал познат низ целиот свет откако анимираната верзија стана главен карактер на цртаниот филм „Рио“, повеќе не постои во дивината. Иако и впо споменатиот цртан филм папагалот Блу беше посветен на обидот за спасување на својот вид, со истражување е утврдено дека таквите птици ко потенуваат од Бразил повеќе не постојат… Read More Оваа птица официјално повеќе не постои во дивината