Неверојатно откритие: Пчелите го сфаќаат она што децата не можат

Последната студија покажува дека пчелите соедуваат математичка способност која претходно се сметаше дека постои само кај делфините, приматите, птиците и луѓето постари од деца. Со оглед на тоа дека пчелите имаат многу мали мозоци, тие докажуваат дека се едни од најинтелигентните суштества. Научниците од Австралија и Франција сметаат дека инсектите знаат оти нула е помалку… Read More Неверојатно откритие: Пчелите го сфаќаат она што децата не можат