Најмизерните земји во светот. На кое место сме ние?

Некои луѓе веруваат дека среќата доаѓа однатре. Но, во светот на економијата среќата е поврзана со квантитативните фактори, како инфлацијата, стапките на заем, нивото на вработеност и растот на бруто-домашниот производ (БДП). Институтот „Като“ направил Индекс на мизерија за 2019 година, рангирајќи 95 земји што известувале за овие податоци на конзистентна основа. Индексот користел четири… Read More Најмизерните земји во светот. На кое место сме ние?