Најдобра боја на ѕидови за секоја просторија: Психолог открива како да ја изберете вистинската нијанса

Да ја изберете идеалната боја на ѕидови бара многу труд и посветеност. Кај уредувањето на ентериерот, а особено при изборот на бои за ѕидовите не ја разгледуваме секоја просторија посебно, а токму тоа и треба да го правиме, вели психологот Сели Аугустин. Спалната соба ја “обожува” сината боја Сината боја асоцира на мир и одмор,… Read More Најдобра боја на ѕидови за секоја просторија: Психолог открива како да ја изберете вистинската нијанса

Тироидната жлезда и расположението: Каков е нивниот однос?

Мало зголемување или намалување на хормонот на тироидната жлезда може целосно да го промени однесувањето на лицето. Нејзините преференции, сексуалното однесување, нејзиниот апетит и ставови би биле сериозно засегнати и се чини дека се промениле. Всушност, постои тесна врска помеѓу тироидната жлезда и расположението. Во форма на пеперутка, тироидната (штитната) жлезда е една од најважните… Read More Тироидната жлезда и расположението: Каков е нивниот однос?