Нема веќе трте мрте: Европската Унија ќе го „регулира” и тетовирањето

Европската Унија има намера да остави свој белег во светот на тетоважите преку воведување прописи за тоа што може да се користи за трајно боење на човечкото тело. Додека повеќето луѓе кои сакаат тетоважи се грижат за квалитетот на дизајнот и колку ќе ги боли, Европската комисија е загрижена за можните здравствени ефекти, пишува „Политико“.… Read More Нема веќе трте мрте: Европската Унија ќе го „регулира” и тетовирањето