Камера фати “џиновско речно чудовиште“ во Кина

Кина можеби има свој мистериозен ѕвер за да му конкурира на чудовиштето од Лох Нес откако на снимките од една сигурносна камера се појави чудно суштество како плива на површината на реката Јангце. Суштеството слично на змија очигледно не е срамежливо, бидејќи оваа снимка е снимена на подрачјето викано „Три клисури“, популарно туристичко место во… Read More Камера фати “џиновско речно чудовиште“ во Кина

Предупредување во Грција: Ако ја видите оваа риба, бегајте!

Една од најотровните видови риби – фуга, која лачи отров кој е 1.250 пати појак од цијанид е воочена во Стримонскиот залив. Оваа вест е објавена на грчки јазик во вид на предупредување. Во предупредувањето пишува дека таа е безопасна за пливачите, но отровна ако се конзумира. Фугата може да ја подготвуваат само готвачи кои ќе… Read More Предупредување во Грција: Ако ја видите оваа риба, бегајте!

Сом ги изел сите риби во езерото, па сега ги јаде и патките

Германскиот град Офенбах бара начин да се ослободи од огромен сом за кој се верува сега јаде патки откако ги изел сите риби во градското езеро. Сомот е долг околу метро и пол и прв пат е виден пред околу една година. Агенцијата ДПА пренесува дека градските власти соопштиле оти пронашле професионален рибар кој треба… Read More Сом ги изел сите риби во езерото, па сега ги јаде и патките