Во светот уште најпопуларен јазик е англискиот, на Балканот приматот го презема германскиот

„Дуолинго“, една од најпопуларните апликации за учење јазици што ја користат повеќе од 120 милиони луѓе од сите делови на светот, објави дека и понатаму во светот најпопуларен е англискиот јазик. Тој води во 116 земји, францускиот е прв во 35, шпанскиот во 32, а германскиот во девет. Според „Дуолинго“, на Балканот, пак, сега најпопуларен… Read More Во светот уште најпопуларен јазик е англискиот, на Балканот приматот го презема германскиот