Австрија „му препорача” на Ирачанец да го одржува бракот по Скајп

Австриските власти го одбија барањето за азил на еден 24-годишен Ирачанец оженет со Австријка и му препорача додека е во Ирак брачната врска „да ја одржува преку телефон и интернет“. Службата за азил оценила дека Ирачанецот, спротивно на неговите тврдења, не е во опасност во својата земја, напоменувајќи дека неодамна склучениот брак со австриска државјанка не му… Read More Австрија „му препорача” на Ирачанец да го одржува бракот по Скајп

Се гаси десктоп верзијата на Skype Classic

Класичната верзија на Skype, позната под ознаката 7, ќе престане да функционира од 1-ви септември оваа година, пишува на официјалниот блог на Microsoft. Со тоа корисниците ќе може да ја користат само верзијата 8, па од компанијата препорачуваат секој што поскоро да ја надоградат постоечката верзија на своите уреди. Од Microsoft информираат дека гасењето на… Read More Се гаси десктоп верзијата на Skype Classic