„Големиот брат“ од вселената: Сателити ќе скенираат и ќе ловат дилери, криумчари и пирати…

“Pathfinder” ќе може да детектира радио сигнали над 1 ват, а пред да се загрижите дека можеби некој ќе ве прислушкува, од “HawkEye 360” тврдат дека сигналите на мобилните телефони се многу послаби и не допираат до вселената. “SpaceX” планира во вселената да испрати цела флота на сателити кои што ќе бидат задолжени за скенирање… Read More „Големиот брат“ од вселената: Сателити ќе скенираат и ќе ловат дилери, криумчари и пирати…

Google ве следи, дури и ако ја исклучите опцијата за лоцирање

Веројатно си мислевте дека Google престанува да ве следи кога ќе ја исклучите опцијата Location History, но вистината е дека Google не игра фер. Напротив, вашата локација се ажурира од минута во минута. Google не само што ве следи, туку и собира податоци за сите места кои сте ги посетиле во текот на денот, па… Read More Google ве следи, дури и ако ја исклучите опцијата за лоцирање