Одлични смартфони за кои веројатно немате слушнато

Ако не е Samsung, тогаш е iPhone, а ако малку подобро ја разгледате понудата, можеби ќе се одлучите и за некој нов кинески телефон штотуку излезен на пазарот. Како и да е, понудата на паметни телефони во денешно време е во апсолутна стагнација кога станува збор за иновациите, а тоа почна да се одразува и… Read More Одлични смартфони за кои веројатно немате слушнато

По астрономската казна од ЕУ, Android можеби нема да биде бесплатен

Откако Европската комисија му изрече казна од 4,34 милијарди евра поради нефер однесување во контекст на пласирањето апликации за корисниците на паметни телефони, стигнуваат информации дека поради оваа одлука можеби Android повеќе нема да биде бесплатен, пренесува The Verge. „Google го искористи Android како возило за цементирање на доминацијата на својата платфрома за пребарување на Интернет.… Read More По астрономската казна од ЕУ, Android можеби нема да биде бесплатен