Еве зошто вашите сметки се високи: Исклучете го овој уред и заштедете куп пари

Со промена на навиките во домаќинството можете значително да заштедите на струја без да ви падне стандардот на живеење. Главните потрошувачи на струја во домаќинството се клима-уред, термо печка, електричен шпорет, машина за прење алишта, машина за перење садови. На климата најлесно ќе заштедите така што ќе ја намалите температурата на ладење. Само еден степен… Read More Еве зошто вашите сметки се високи: Исклучете го овој уред и заштедете куп пари

Кина пушти зграда со 100 метарски водопад, ама ретко тече бидејќи скапа е струјата…

Вештачки водопад се слева од фасадата на нов облакодер во кинескиот град Гуијанг, чија необична архитектура стана светска атракција, но бидејќи тоа чини доста скапо, тој не се вклучува често. Деловната зграда „Лиебијанг“ е висока 121 метар, а неговата предна страна ја покрива водопад, кој паѓа од висина од 108 метри. „Голем дел од водата… Read More Кина пушти зграда со 100 метарски водопад, ама ретко тече бидејќи скапа е струјата…