Црн ден за Facebook – за два часа загубени 150 милијарди долари

Цената на акциите на Facebook забележа пад поголем од 24 отсто, после последните вести за кварталните резултати. За само два часа тргување, компанијата остана без 150 милијарди долари пазарна капитализација. Оваа социјална мрежа објави полоши резултати од очекуваното, и предупреди дека следната година нејзините трошоци ќе растат повеќе од приходите. Како што стои во извештајот,… Read More Црн ден за Facebook – за два часа загубени 150 милијарди долари