Најголемите грешки кои родителите ги прават на Фејсбук

Сликите објавени на социјалната мрежа можат да заврши било каде и да останат трајно забележани некаде на интернет. Социјалните мрежи се идеално место за споделување на семејни фотографии и за да се поврзете со пријателите. Меѓутоа, ако не ги употребувате внимателно, можете да направите голема грешка, особено ако имате дете. Тогаш морате да бидете особено… Read More Најголемите грешки кои родителите ги прават на Фејсбук

„Онлајн бонтон“: 5 работи за кои не треба да се жалите на социјалните мрежи

Културното однесување е задолжително ако сакате да оставите добар впечаток секаде, а бонтон правилата се од голема корист. Независно дали сте во ресторан, на гости или дома, постојат правила за добро однесување кои треба да се почитуваат. Па така, иако можеби звучи чудно, постојат и онлајн правила, односно како треба да се однесувате на социјалните… Read More „Онлајн бонтон“: 5 работи за кои не треба да се жалите на социјалните мрежи

Турција ги гасне социјалните мрежи поради драматичниот пад на лирата

Турција почна со преземање на ,,неопходните правни мерки “ со затворање на социјалните мрежи, каде се шират информации за падот на лирата во однос на доларот. Информациите за падот на лирата, создаваат негативна перцепција за турската економија, соопшти Министерството за внатрешни работи на Турција. Министерството не објаснува зошто правните мерки за заштита се однесуваат само… Read More Турција ги гасне социјалните мрежи поради драматичниот пад на лирата

Дознајте колку време поминуваме на социјалните медиумите (одговорот нема да ви се допадне!)

Сите знаат дека денешните Македонци се претерано залепени за своите смартфони, лаптопи и ТВ екрани, но една нова студија ни покажува колку сериозна е зависноста од технологијата која делува како да бега од контрола. Според оваа студија, возрасните минуваат просечно околу 11 часа дневно консумирајте медиуми во одредена форма, од слушање радио, сурфање на Интернет,… Read More Дознајте колку време поминуваме на социјалните медиумите (одговорот нема да ви се допадне!)