Пијана медицинска сестра се ниша во ходник и ги губи епруветите, директорот вели, ова не е прв пат

На снимката која за српските медиуми ја доставил загрижен граѓанин, се гледа жена во бела униформа, најверојатно медицинска сестра, која како што вели пациентот, се обидува да стигне до лабараторијата во новиот Клинички центар во Ниш, но во тоа не се снаоѓа баш најдобро. Зашеметено одeлa, зборeлa споро и неразбирливо, и паѓалe резултатите и епруветите,… Read More Пијана медицинска сестра се ниша во ходник и ги губи епруветите, директорот вели, ова не е прв пат

Србија и казните за гласен секс…

Казните за секс кои се однесуваат на бучавата и нарушувањето на јавниот ред и мир, не се решение на проблемот, туку овде затаило образованието, сметаат сексолозите. Периодов во Србија се води дебата околу предложените казни за гласен секс (10.000 динари), за секс во автомобил (20.000), а пак, за секс на улица или во парк казната… Read More Србија и казните за гласен секс…

Белград добива автобус во кој бездомниците ќе можат да се искапат, потстрижат, да си ја исперaт облеката

Наскоро во Белград ќе почне да кружи автобус кој барем малку ќе им го олесни животот на сите луѓе што живеат на улица. -„ДрумоДом“ наскоро почнува со работа (по една година подготовки). Ќе биде наменет за сите во Белград што се без дом. Станува збор за адаптиран автобус кој ќе ги посетува местата каде што… Read More Белград добива автобус во кој бездомниците ќе можат да се искапат, потстрижат, да си ја исперaт облеката

Поради отказ од работа се полеа со бензин и се запали

Дваесетгодишно момче од Чачак се се полеа со бензин и се самозапали поради отказот кој го добил од пекарата во која работел. Луѓето кои се затекнале за време на инцидентот за српските медиуми кажаа дека денеска околу 17 часот го виделе момчето како стои пред пекарата. По некое време, тој влегол во дворот и седнал… Read More Поради отказ од работа се полеа со бензин и се запали

Вилата во која живееше Јованка оди на продажба или под наем

Државата не може да издвои 2,5 милиони евра за реновирање на вилата во Дедиње каде што живееше Јованка Броз, поради што вилата наскоро ќе биде понудена за продажба или изнајмена на некој кој сака да инвестира пари во нејзиното реновирање, рече директорот на Републичката дирекција за имот, Јован Воркапиќ. Постојат неколку земји кои бараат такви… Read More Вилата во која живееше Јованка оди на продажба или под наем