20-те најсреќни луѓе кои се спасиле за влакно, фатени на камера

Нема да ви се верува какви се ситуации има низ целиот свет и колку само мала е разликата помеѓу живот и смрт. Погледнете ја оваа компилација и кажете ни дали можевте да ја изгледате до крај, без ниту еднаш да потскокнете или да се наежите. За детено со тротинетот нокти грицкаме… (80) 00

Интересно истражување: Зошто жените се посреќни, но и понервозни од мажите?

Нема да ви откриеме ништо ново ако ви кажеме дека среќата зависи од повеќе фактори, односно од тоа со кој го поминуваме времето, што се случило во текот на денот, па дури и какво е времето надвор. Токму затоа и канцеларијата за национална статистика во Велика Британија спровела истражување со цел да добие одговор на… Read More Интересно истражување: Зошто жените се посреќни, но и понервозни од мажите?

Во училиштата во Индија се воведуваат часови по среќа

Предметот „Среќа“ ќе се најде во наставната програма во повеќе од илјада училишта во индиската метропола Делхи. Министерот за образование, Маниш Сисодиа, рекол дека предметот за среќа се спроведува во рамки на многу важен и корисен проект на чиј развој било работено во текот на изминатите години. Истакнал дека часовите по среќа, кои ќе траат… Read More Во училиштата во Индија се воведуваат часови по среќа

10 работи кои секој маж го прават среќен

Сите ние сакаме да бидеме среќни, но на жал живееме во едно време каде што работата ја ставаме на прво место и секој од нас има голем број на стресови и често среќата ја бараме на погрешни места. Сепак, не сме сите исти, но според голем број на истражувања, успеавме да ги пронајдеме 10-те работи… Read More 10 работи кои секој маж го прават среќен

4 животни лекции кои ќе ви помогнат да бидете среќни со себе

Луѓето имаат разни мислења за тоа како се создава среќата. Некои велат дека ќе бидете среќни кога ќе постигнете сè што сакате. Други сметаат дека е погрешно да се „брка“ богатството бидејќи парите не носат среќа. Сигурно имате размислувано кој пат е најдобар за вас. Понекогаш ова може толку да ве збуни што не знаете… Read More 4 животни лекции кои ќе ви помогнат да бидете среќни со себе