Кој орган во нашето тело е најдолговечен, а кој најрано старее?

Човечкото тело е феномен од многу аспекти, почнувајќи од самата физиологија, па се до фактот дека не сите органи подеднакво стареат. Биолошкото стареење е препознатливо најпрво по кожата, што е всушност и физички видливо. Но, внатрешните органи може да почнат да стареат долго пред да се појават првите брчки на челото и белите влакна во… Read More Кој орган во нашето тело е најдолговечен, а кој најрано старее?

Прошетка во подземните тунели на Бруклин во кои „старее“ најквалитетниот кашкавал

Кашкавалот се остава да старее на строго контролирана температура и влажност на воздухор за да „се расипе“ на правилен и вкусен начин. Многу фарми кои произведуваат кашкавал го даваат во рацете на овие професионалци за да добијат многу повреден производ од оригиналниот.  (48) 00