Аспиринот не влијае превентивно кај здрави лица на возраст над 70 години

Порано се сметало дека „еден аспирин на ден го чува здравјето”, но најновите истражувања покажуваат дека овој магичен лек и не е толку здрав како што претходно се мислеше. Милиони луѓе од целиот свет пијат лекови за разредување на крвта за да спречат срцеви напади и мозочни удари. Истражувањето спроведено со 19 000 луѓе покажува… Read More Аспиринот не влијае превентивно кај здрави лица на возраст над 70 години