Вака се менува вашето тело после 40 години

До моментот кога ќе влезете во 40-тите години, најверојатно веќе сте ја погодиле вашата кариера, финансиските грижи на вашите 20-ти години се нешто од минатото и конечно сте стигнале до моментот од животот кога всушност се чувствувате прилично уверени за начинот на кој се обликувал вашиот живот. Со се тоа кажано, сега знаеме дека стареењето… Read More Вака се менува вашето тело после 40 години

Најголемата причина за вишок килограми како што стареете нема никаква врска со вашиот метаболизам

Од трошење енергија, физички вежби и свесност за исхраната, како најдобро да го максимизирате режимот на губење на тежината… Веројатно сте слушнале дека откако ќе достигнете 40, вашата телесна тежина се зголемува без разлика колку и да се трудите да не е така. Онаа необјаснива сила што ја нарекуваме наш метаболизам почнува да меле малку… Read More Најголемата причина за вишок килограми како што стареете нема никаква врска со вашиот метаболизам

Се уште не сме близу границата: Колкав е всушност човековиот животен век?

Њујорк Тајмс – Њујорк Од 1900 година просечниот животен век ширум светот е двојно зголемен благодарение на подобрената здравствена заштита, санитарните услови и достапноста до храна. Но, една нова студија за долговечноста на Италијанците покажува дека се уште не сме стигнати до горната граница на човековата долговечност. – Ако постои некаква фиксна биолошка граница ние… Read More Се уште не сме близу границата: Колкав е всушност човековиот животен век?

Зошто жените сакаат постари мажи?

Иако тоа не важи за сите жени, истражувањата покажуваат дека нивниот број е во пораст. Експертите сметаат дека жените сакаат постари мажи поради нивната зрелост и стабилност. На жените им е здодеано неуморно да трагаат по идеален маж и константно да се прилагодуваат, па затоа одбираат личност која веќе остварила дел од своите цели и… Read More Зошто жените сакаат постари мажи?