Количката и докторатот на Хокинг продадени за милион евра

Лични предмети на покојниот физичар Стивен Хокинг, секој предмет одделно, продадени се за стотици илјади евра. Најголема цена на онлајн аукцијата одржана на 8 ноември достигнала копијата од докторската дисертација на Хокинг за експанзија на универзумот од 1965 година, која е продадена за повеќе од 670.000 евра. Тоа ја прави поскапо аукциско парче и од… Read More Количката и докторатот на Хокинг продадени за милион евра

Стивен Хокинг ги предвидел „суперлуѓето“: Ќе има раса на суштества што сами ќе се дизајнираат

– Откако ќе се појават суперлуѓето, ќе се случи значаен политички проблем со неподобрените луѓе, кои нема да бидат во можност да се натпреваруваат. Веројатно тие ќе изумрат или ќе станат неважни. Наместо нив, ќе постои раса на луѓе што ќе се самодизајнираат и ќе се подобруваат себеси со стапка на постојано зголемување. Ако човечкиот… Read More Стивен Хокинг ги предвидел „суперлуѓето“: Ќе има раса на суштества што сами ќе се дизајнираат