Последниот осуден на смртна казна во Југославија сѐ уште е жив

Во јануари 1987 година пред стрелачкиот вод во Карловац, Хрватска, бил изведен четирикратниот убиец Душан Косиќ. Во судските досиеја до ден-денес стои и разгледница со која Душан на својата сопруга ѝ го честитал роденденот пишувајќи ѝ дека го отстрануваат мафијашите, плашејќи се од вистината. Иако на почетокот признал и детално го опишал убиството на четиричлената… Read More Последниот осуден на смртна казна во Југославија сѐ уште е жив