Како може стресот да влијае на телото?

Стресот има огромно влијание на здравјето, a симптомите може да ги забележите кога го дисциплинирате детето, додека сте на работа, кога ги средувате сметките за плаќање или кога се соочувате со одреден непријатен предизвик во врската. Стресот е насекаде. И додека малку стрес не е страшно, премногу стрес може да ве разболи, ментално и физички.… Read More Како може стресот да влијае на телото?

Со оваа Јапонска техника потребни ви се само 5 минути за да се ослободите од стресот

Додека одредена количина на стрес во нашите животи е нормална, па дури и неопходна, прекумерниот стрес може да се измеша со нормалните секојдневни активности и да заземе голем дел од нашиот личен живот и здравје. Ве покануваме да пробате една античка јапонска техника на само – релаксација која нема да ви одземе повеќе од 5… Read More Со оваа Јапонска техника потребни ви се само 5 минути за да се ослободите од стресот

Најдобриот алкохолен пијалак против стрес

Кардиолозите тврдат дека редовното, но умерено консумирање на црвено вино може да биде превентива против кардиоваскуларните болести, па дури и против некои видови рак. Во последно време многу се зборува за здравствените придобивки од црвеното вино. Научниците потврдиле дека тоа го намалува ризикот од срцеви болести, штити од мозочен удар, некои видови рак, па дури… Read More Најдобриот алкохолен пијалак против стрес

Десетте убијци на љубовта

Кои се убијците на односите, посилни од взаемната љубов? Илјадници се причините за распадот на здравите врски, но 10 од нив сигурно ја уништуваат среќата на вљубените. Минатото – Ако живеете во минатото, невозможно е да се движите во иднината. Форсирање – Стабилните односи се развиваат природно и постепено. Зависност-независност  – Разговарајте за вашиот проблем. Одредете… Read More Десетте убијци на љубовта

Истражување: Сопрузите им предизвикуваат двојно повеќе стрес на жените од децата

Неретко ќе ја слушнете шегата дека мајките ги гледаат нивните сопрузи како уште едно дете поради стресот што му го предизвикуваат. Една голема анкета покажала дека речиси половина од мајките се чувствуваат вака. Во анкетата учествувале 7.000 мајки од САД и 46% од нив изјавиле дека нивните сопрузи се најголемиот извор на стрес, наместо нивните… Read More Истражување: Сопрузите им предизвикуваат двојно повеќе стрес на жените од децата