Како да препознаете сончаница и топлотен удар пред да биде доцна?

Кога температурата на воздухот е над 32 степени, прекумерната изложеност на сонце може да има штетни последици по здравјето. Лекарите предупредуваат дека сончаницата е многу чест проблем во овој период, и дека може да предизвика сериозни компликации. Главоболка, мачнина, вртоглавица, повраќање – ова се знаците за узбуна, посебно кај децата, лицата со хронични заболувања, и… Read More Како да препознаете сончаница и топлотен удар пред да биде доцна?