Рибар пронашол нешто грозно на плажа: Сега ќе биде побогат за 320.000 евра!

Тајландскиот рибар Јумрус Тиачот се шетал на плажа кога забележал нешто чудно, тешко околу 6 килограми. Бил уверен дека станува збор за “блуеница” од кит, која во одредени краеви е на висока цена. Бидејќи Тиачот заработува околу 11 евра дневно, дополнителна заработувачка добро би му дошла, па почнал да се распрашува кај мештаните за да… Read More Рибар пронашол нешто грозно на плажа: Сега ќе биде побогат за 320.000 евра!

Затворена „Плажата“ на Леонардо ди Каприо

Тајландските власти соопштија дека плажата, која го прослави филмот „Плажа” со Леонардо ди Каприо, ќе остане затворена на неопределено време, со цел да се санираат штетите од туристите. Првично беше објавено дека на плажата Маја беј ќе им биде забранет пристап на туристи во период од 1 јуни до 30 септември. Сега заливот, кој е… Read More Затворена „Плажата“ на Леонардо ди Каприо

Како медитацијата ги спаси тајландските момчиња?

Кога 12. момчиња од Тајланд, кои поминаа повеќе од две недели во пештерата Там Луанг, беа пронајдени од страна на британските нуркачи, наводно медитирале. – Погледнете колку смирено седат и чекаат. Никој не плаче или нешто слично. Тоа е зачудувачко – истакна мајка на едно од децата, коментирајќи ја снимката од моментот кога момчињата беа… Read More Како медитацијата ги спаси тајландските момчиња?