Засвири нешто Морган Фримане…

Џими Хендрикс се реинвентираше како актерот Морган Фримен во 1970-тите, кратко време по „лажирањето на сопствената смрт“, тврди бизарната нова теорија на заговор. Според теоретичарите на заговор кој главно се шири низ интернетот, ненадејното покачување на славата на Морган Фримен во 1970-тите се случило откако Хендрикс “наводно“ починал на 18 септември 1970 година. Сепак, малку… Read More Засвири нешто Морган Фримане…

Теории на заговор кои се покажале како точни

Голем број теории на заговор се покажале како лажни и невистинити, но некогаш реалноста може да биде навистина филмска. Иако теориите за рамната Земја или вонземското потекло на кралицата Елизабета се покажале како невистинити, сепак постојат некои кои или се делумно или целосно вистинити. Еве кои се тие: 1. ЦИА експериментирала со контрола на умот… Read More Теории на заговор кои се покажале како точни