7 застрашувачки методи со кои нашите предци ги третирале менталните болести

Оргазам за хистерија, егзорцизам за шизофренија, а електричен шок за тешка депресија… Медицината мина долг пат во истражување на различни болести и направи незамислив напредок и откритија. Таква е ситуацијата и на поле на менталните болести. Истражувањата на оваа тема не сопираат и постојано се бараат нови и подобри методи за помош на пациентите, но во… Read More 7 застрашувачки методи со кои нашите предци ги третирале менталните болести

Медицинско истражување покажало дека канабисот е добар лек за синдромот дефицит на внимание

Ново медицинско истражување покажало дека канабисот подобро се справува со симптомите на синдромот дефицит на внимание за разлика од конвенционалните лекови како Риталин и Адерал (кои пак, сè уште не се достапни во Македонија). Во истражувањето учествувале 30 пациенти со дефицит на внимание. Пациентите изјавиле дека имале ограничен успех со лековите Риталин и Адерал. По… Read More Медицинско истражување покажало дека канабисот е добар лек за синдромот дефицит на внимание

4th World Congress on Cancer Research & Therapy

On Tremendous success of our previous Cancer Conferences, The 4th World Congress on Cancer Research & Therapy will take place in the gorgeous city of Rome, Italy in August 13-15, 2018 and the theme of the conference is “Novel Discoveries in Cancer Research & Treatment”. World Cancer Congress(WCC)-2018 is designed to be a relaxed and friendly meeting where delegates and invited speakers… Read More 4th World Congress on Cancer Research & Therapy