Како функционира Роршаховиот тест со мастило?

Кое е потеклото на Роршаховиот тест и како функционира? Во најновото видео на TED-Ed е објаснето како психолозите ја користат оваа алатка за тестирање на менталното здравје на одредена личност. Што гледате, чудовиште, пеперутка, мечки? Роршаховиот тест е еден од највлијателните тестови за дијагностика на длабинските слоеви на личноста. Конструиран е од швајцарскиот психијатар Херман… Read More Како функционира Роршаховиот тест со мастило?