Прекрасни тетоважи на цел грб

Тетоважите се предмет на многу дебати, особено оние пообемните и упадливите, со многу поддржувачи и исто толку противници. Сепак, без оглед дали сакате или не сакате тетоважи, има едно нешто што никој не може да го негира, а тоа е дека некои од цртежите се фантастични ремек-дела што го претвораат човечкото тело во уметничко дело… Read More Прекрасни тетоважи на цел грб

Љубителите на тетоважи полудеа по нов тренд

По оцртувањето на веѓите, очните јаболка, ушни школки и случно, љубителите на тетоважите полудеа по нов тренд, кој секако не е за сите. За ваквото тетовирање сепак е потребна голема одлучно и храброст, затоа што дизјанот се наоѓа на највидливиот дел од ваешто тело – лицето. Тетоважите на лицето не се за оние со слабо… Read More Љубителите на тетоважи полудеа по нов тренд

Нема веќе трте мрте: Европската Унија ќе го „регулира” и тетовирањето

Европската Унија има намера да остави свој белег во светот на тетоважите преку воведување прописи за тоа што може да се користи за трајно боење на човечкото тело. Додека повеќето луѓе кои сакаат тетоважи се грижат за квалитетот на дизајнот и колку ќе ги боли, Европската комисија е загрижена за можните здравствени ефекти, пишува „Политико“.… Read More Нема веќе трте мрте: Европската Унија ќе го „регулира” и тетовирањето

Популарни машки тетоважи од 2018 година

Тетоважите веќе дефинитивно не се табу тема и денеска е сосема нормално да видиме некоја личност како шета истетовирана. Денеска ќе ви ги покажеме најпопуларните трендови во светот на тетоважите кои беа атрактивни во 2018 година. Јапонски мотиви Точкести тетоважи Геометриски тетоважи Blackwork тетоважи (239) 00