Тироидната жлезда и расположението: Каков е нивниот однос?

Мало зголемување или намалување на хормонот на тироидната жлезда може целосно да го промени однесувањето на лицето. Нејзините преференции, сексуалното однесување, нејзиниот апетит и ставови би биле сериозно засегнати и се чини дека се промениле. Всушност, постои тесна врска помеѓу тироидната жлезда и расположението. Во форма на пеперутка, тироидната (штитната) жлезда е една од најважните… Read More Тироидната жлезда и расположението: Каков е нивниот однос?