Статуи од 8 метри секој ден во исто време се гушкаат: Но тоа трае само 10 минути, а кријат трагична љубовна приказна

Во градот Батуми во Грузија се наоѓаат две статуи. Високи се околу 8 метри и секој ден во 19 часот се движат. Статуите се доближуваат, се гушкаат и на крајот заминуваат во спротивни насоки. Сето тоа трае околу 10 минути. Статуите ги направи уметницата Тамара Квеситаѕе. Дизајнирани се во 2007 година, а поставени во 2010… Read More Статуи од 8 метри секој ден во исто време се гушкаат: Но тоа трае само 10 минути, а кријат трагична љубовна приказна

Benetton изгуби две милијарди долари по трагедијата во Џенова

Edizione Holding, во сопственост на  Benetton, поседува третина од акциите во компанијата Атлантиа чија  подружница Autostrade per l’Italia е концесионер на кобниот мост. По трагедијата и заканите од Владата дека на Аутрострада ќе и биде одземена концесијата и ќе биде казнета, акциите на Атлантиа паднаа за 26% на најниско ниво во последните четири години. По… Read More Benetton изгуби две милијарди долари по трагедијата во Џенова

Индонежани на Фејсбук пишуваа за земјотресот, а социјалната мрежа им испраќа конфети и балони

Социјалната мрежа Фејсбук изрази жалење поради тоа што на корисниците при објавувањето статуси и коментари во врска со катастрофалниот земјотрес во Индонезија им се појавувала анимација со балони и конфети. Многу корисници на Фејсбук во Индонезија во статусите и коментарите го употребувале зборот „селамат“, што на локален јазик, во зависност од конекстот значи „неповреден“ или… Read More Индонежани на Фејсбук пишуваа за земјотресот, а социјалната мрежа им испраќа конфети и балони