Забрана за вештачки нокти и трепки во парламентот во Танзанија

На жените пратенички во Танзанија им е забранет влез во парламентот со вештачки нокти и трепки, објави Би-би-си. Забраната е воведена од страна на претседателот на парламентот, Јоб Ндугаи, откако заменик-министерот за здравство изразил загриженост во врска со ризиците што вештачките нокти и трепки би можеле да ги имаат по здравјето. Забраната ќе важи и… Read More Забрана за вештачки нокти и трепки во парламентот во Танзанија