Мајкл Шумахер примен во париска болница за таен третман

Според извештаите што доаѓаат од Франција, Михаел Шумахер тајно бил примен во приватна болница во Париз од понеделникот. Седумкратниот светски шампион во Формула 1 не е виден во јавност од кога ја доживеа несреќата при скијање на француските Алпи пред скоро шест години. Шумахер, кој наполни 50 години во јануари, тогаш претрпе сериозни повреди на… Read More Мајкл Шумахер примен во париска болница за таен третман

10 работи кои жените мислат дека ги прават за себе, а се всушност за мажите

Жените прават многу работи за да изгледаат совршено, да се чувствуваат привлечно и заводливо и да можат да остават добар впечаток. Иако повеќето процеси за разубавување многумина мислат дека ги прават за себе, сепак во голем дел од случаите, тие ги прават заради мажите и впечатокот кој ќе го остават. Со цел да бидат попривлечни… Read More 10 работи кои жените мислат дека ги прават за себе, а се всушност за мажите

Што да направите кога ќе изгорите на сонце и кожата ќе почне да ви се лупи?

Секој човек барем еднаш во својот живот се здобил со благи изгореници предизвикани од невнимателна изложеност на сонце. По изгорениците следува лупење на кожата и многу е важно во текот на овој период да внимавате на кожата уште повеќе. Потребата да се отстрани мртвата кожа со раце е голема, но никако не го правете тоа!… Read More Што да направите кога ќе изгорите на сонце и кожата ќе почне да ви се лупи?

Јапонци направија имплант кој ги уништува туморите

Јапoнски научници смислија уред кој може да се вгради во телото и притоа да помогне во уништувањето на голем број клетки на туморите. Фотодинамичната терапија, која веќе се користи за лечење одредени врсти рак, се базира на користење светлина за убивање на клетките. Докторите емитуваат светлина со висок интензитет и одредена боја на зафатените ткива… Read More Јапонци направија имплант кој ги уништува туморите