Maкедонија се најде меѓу највозбудливите дестинации за 2019-та на листата на National Geographic

„Ставете име на авантурата“, пишува National Geographic и дискретно посочува од каде идејата Македонија да се стави на листата. Сепак, потоа ги нагласува природните убавини на земјата. „National Geographic“ направи листа на највозбудливи дестинации за посета во 2019-та година. На листата покрај дестинации како Мексико, Сенегал, Нов Зеланд Виетнам, Франција, Гренланд, Оман, Швајцарија, Белизе, Италија,… Read More Maкедонија се најде меѓу највозбудливите дестинации за 2019-та на листата на National Geographic

Лисабон – град вооружан со шарм и гламур

Често се зборува дека историјата на некој град е втисната на неговите фасади. Опишан како “Град на големите поморци истражувачи”, а го носи и името “Принцеза на Океаните”. Не без причина, градот на седум ридови, Лисабон е еден од најубавите и најавтентичните главни градови во Европа – град со душа и музика. Португалската престолнина со… Read More Лисабон – град вооружан со шарм и гламур