Платеник на Ескобар открива: Пабло сакаше да го убие сегашниот селектор на Перу

Во 80-тите и 90-тите години од минатиот век, познатиот нарко бос Пабло Ескобар беше господар на животот и смртта во Колумбија. На неговата црна листа се наоѓаа луѓе од противнички картели, судии, адвокати, фудбалери, а еден од оние кои биле блиску до смртта е и Рикардо Гарека, актуелниот селектор на Перу. „Вистина е, Рикардо Гарека… Read More Платеник на Ескобар открива: Пабло сакаше да го убие сегашниот селектор на Перу

Убиецот на сопругот на Цеца ќе биде екстрадиран во Србија од Африка

Судот во Јужна Африка донесе одлука да го екстрадира 44 годишниот Добросав Гавриќ, убиец на Жељко Ражњатовиќ – Аркан. Гавриќ, кој е припадник на српското подземје,  во Србија е осуден на 35 години затвор за убиството на Аркан, сопругот на фолк пејачката Цеца Ражњатовиќ. Тој во Јужноафричката Република е веќе седум години во притвор, каде… Read More Убиецот на сопругот на Цеца ќе биде екстрадиран во Србија од Африка