Убиената тигрица намамена со помош на познатиот парфем „Опсесија“

По големата потера во Индија е убиена тигрица која наводно убила 13 лица, а ловците за да ја намамат го користеле машкиот парфем „Опсесија” на Калвин Клајн, изјавија индиски официјални лица. Тигрицата позната како Т-1 е убиена во областа недалеку од селото Борати. Откако селаните ја забележале, бил испратен тим наоружан со пиштоли за успивање… Read More Убиената тигрица намамена со помош на познатиот парфем „Опсесија“

5 настани од хорор филмови што навистина се случиле

Понекогаш реалноста може да биде почудна и од холивудски филм, а тоа важи и за хорорите. Кој би помислил дека главниот лик од „Тексашкиот масакр со моторна пила“ е историска личност? Или дека „Истерувачите на духови“ живеат меѓу нас како нормална фамилија? Ова се 5 настани кои можеби ви изгледаат како приказни и сцени од… Read More 5 настани од хорор филмови што навистина се случиле

Пропадна туризмот на егзотична дестинација, опасна е по живот

До пред шест месеци туристите ја опседнуваа средноамериканската држава Никарагва за да ги посетат едни од најубавите плажи на оваа карипска држава, се качуваа на бројни вулкани кои се протегаат долж брегот. Но, се се промени пред неколку месеци, поточно на 18 април, кога владата најави реформи во пензискиот систем и ги намали примањата за… Read More Пропадна туризмот на егзотична дестинација, опасна е по живот