Вистината за Голи Оток. УДБА од логорот заработувала милиони долари

Со десетици години наназад во Југославија се ширела приказната дека во логорот на Голи оток се кршел камен. Денес, меѓутоа, се покажува дека тоа апсолутно не било така. Тие произведувале мебел, ковчези, дробен камен и плочки, а УДБА сето тоа “легално” го шверцувала во Италија. А каменот се кршел сè додека да се скршел и… Read More Вистината за Голи Оток. УДБА од логорот заработувала милиони долари