Прекрасни тетоважи на цел грб

Тетоважите се предмет на многу дебати, особено оние пообемните и упадливите, со многу поддржувачи и исто толку противници. Сепак, без оглед дали сакате или не сакате тетоважи, има едно нешто што никој не може да го негира, а тоа е дека некои од цртежите се фантастични ремек-дела што го претвораат човечкото тело во уметничко дело… Read More Прекрасни тетоважи на цел грб

In Situ Art Fair

Датум: 13.09.2018 – 16.09.2018 Место: Скопје Локација: МКЦ Почеток: 21:00 Цена: Бесплатно Петтото издание на единствениот национален саем на уметност Ин Ситу ќе претстави повеќе од 60 учесници од уметноста, дизајнот и архитектурата od 13 – 15 септември. Куратори: https://insitu.mk/mk/kuratori/ Жири: https://insitu.mk/mk/ziri/ Програма ќе биде објавена наскоро. Влезот е бесплатен. • • • The fifth… Read More In Situ Art Fair

ART Colony Галичник 2018

Датум: 15.08.2018 – 22.08.2018 Место: Галичник Локација: Почеток: 08:00 Цена: Слободен влез CURATORS: SANJA KOJIC – MLADENOV – NOVI SAD ANA FRANGOVSKA PARTICIPANTS: TOSHIHIRO SAKUMA – JAPAN GILI AVISSAR – ISRAEL THANASSIS RAPTIS – GREECE IRENA SLADOJE – BOSNA AND HERCEGOVINA STEVAN KOJIC – NOVI SAD MONIKA MOTESKA – MACEDONIA ROBERT JANKULOSKI – MACEDONIA JANA… Read More ART Colony Галичник 2018