Полицајката која стана интернет сензација, откако подои напуштено бебе, доби унапредување

Полицајката од Аргентина која стана интернет-сензација откако подои напуштено бебе додека беше на должност доби унапредување за својот хуман гест. Селесте Ајала била на работа во една детска болница во близина на Буенос Аирес, кога слушнала детски плач. Откако поразговарала со вработените во болницата, таа го нахранила бебето, кое претходно било одземено од мајката. Фотографијата… Read More Полицајката која стана интернет сензација, откако подои напуштено бебе, доби унапредување