10 ситуации во кои можеш да употребиш водка како “повикај пријател“ џокер

Ако мислите дека вотката може да се користи само поради една причина, откако ќе ја прочитате оваастатија, можеби ќе бидете многу изненадени. Во реалноста има многу намени и некои од нив се навистина неочекувани. Изгореници од медуза Ако некогаш сте доживеале напад од медуза, знаете дека навистина гори. Поголемиот дел од времето не е опасно,… Read More 10 ситуации во кои можеш да употребиш водка како “повикај пријател“ џокер

Еве зошто треба да се чува сапун во секоја соба во домот

Со тек на времето обичните сапуни се заменети со некои од течните варијанти или екстра мирисни парчиња, но сапунот, без разлика каков има облик, засекогаш ќе има свои предности. Иако редовно се гледаат во купатилото, сепак сапуните имаат бројни примени кои воопшто не се однесуваат на хигиената. Која е всушност целта на сапунот? Сапунот е… Read More Еве зошто треба да се чува сапун во секоја соба во домот

Секојдневни проблеми кои се решаваат со кокосово масло

Кокосовото масло е богато со специфични масни киселини, кои имаат голем број на позитивни ефекти врз човековото здравје. Покрај добропознатите употреби на кокосовото масло како средство за брзо избелување на забите и чистење на кожата на лицето, постојат уште многу други корисни употреби за кои сигурно не сте знаеле. Еве дел од нив: За добро… Read More Секојдневни проблеми кои се решаваат со кокосово масло

Ова сигурно не го знаевте: 4 изненадувачки употреби на аспиринот

Аспирин како еден од најчесто користените лекови не само што ги ублажува разните видови на болка, туку има и други помалку познати употреби во домаќинството. Ја намалува појавата на перут Поради салицилната киселина што ја содржи, која е состојка на многу шампони против првут, аспирин може да помогне во борбата против овие здодевни појави. Издробете… Read More Ова сигурно не го знаевте: 4 изненадувачки употреби на аспиринот