Зошто луѓето веруваат дека Земјата е рамна и дека фармацевтската индустрија крие лек против рак?

Повеќе од 50 години Британецот Гери Хедер бил убеден дека Земјата е топка. Потоа, во август 2015 година, во својот дом во Хемпшир, го видел видеото „Flat Earth Clues” и, како што вели, доживеал трансформација. Во текот на последните три години, Хедер, кој на социјалните мрежи се појави под името Гери Џон, стана страстен „рамноземјаш”,… Read More Зошто луѓето веруваат дека Земјата е рамна и дека фармацевтската индустрија крие лек против рак?