Значењето на фениксот и зошто толку луѓето го тетовираат на своите тела?

Фениксот е величествена, горда и зашеметувачка птица – но исто така е сосема митска. Значи, зошто луѓето ја тетовираат на своето тело? Фениксот има различни значења за различните народи и култури. Таа е магична, огнена птица која изгледа одлично кога се репродуцира во уметноста. Таа значи доблест, благодат, бесмртност и преродба, и жени и мажи… Read More Значењето на фениксот и зошто толку луѓето го тетовираат на своите тела?