Фиренца забрани јадење на улица

Градскиот совет во Фиренца им се закани на туристите со драконски казни – до 500 евра – ако јадат на улица во центарот на градот. Градоначалникот Дарио Нардела ја прогласи забраната во вторникот, откако жителите и сопствениците на продавниците се пожалија за овој наводен проблем на познатата улица Виа де Нери, позната по своите ресторани… Read More Фиренца забрани јадење на улица