Експертите потврдија: Фреди Меркјури е најдобриот пејач на сите времиња

Меѓународен тим на експерти, составен од членови од Шведска, Чешка и Австрија објавија истражување со кое докажуваат дека легендарниот британски пејач, Фреди Меркјури е најдобриот пејач на сите времиња. Податоците од стражувањето се објавени во списанието „Логопедикс Фониjатрикс Воколоџи“, а во нив, меѓудругото, се наведува дека просечната фреквенција на неговиот глас била 117,3 херци. Иако тој важел за… Read More Експертите потврдија: Фреди Меркјури е најдобриот пејач на сите времиња

Ретко видени приватни фотографии од Фреди Меркјури и неговиот долгогодишен партнер

Еден од најталнтираните пејачи кои некогаш живееле, Фреди Меркјури, покрај тоа што е познат по неговиот неверојатен и незаборавен глас, е познат и по неговата борба со сидата заради која замина пребрзо. Фреди беше дијагнозиран со СИДА во 1987, а почина од компикации во 1991 година. Покрај него секогаш бил неговиот партнер, иако Фреди неговиот приватен… Read More Ретко видени приватни фотографии од Фреди Меркјури и неговиот долгогодишен партнер