Tинејџер го хакнал “Apple” и украл 90 GB податоци: “Отсекогаш сум сонувал да работам во компанијата”

Како што пишува “The Age”, 16-годишниот Австралијанец во повеќе наврати во текот на годината влегол во системите на “Apple” од кои украл 90 GB доверливи фајлови. Украдените фајлови ги чувал во фолдер под наслов “hack hack hack”. Иако “Apple” тврди дека податоците на корисниците не се загрозени, “The Age” известува дека тинејџерот сепак пристапил до… Read More Tинејџер го хакнал “Apple” и украл 90 GB податоци: “Отсекогаш сум сонувал да работам во компанијата”

Дете од 11 години за 10 минути хакираше интернет страница и смени изборни резултати во Америка

На Емет Бруер (11) му беа потребни само десет минути да хакира копија од интернет страницата на државниот секретар на Флорида и да ги смени резултатите од избори. Емет е еден од 39-те деца на возраст од шест до 17 години кои учествувале на една од најголемите Кофенренции за хакерство, што се одржува во Лас… Read More Дете од 11 години за 10 минути хакираше интернет страница и смени изборни резултати во Америка