Престанете да мочате по базени. Хлорот не функционира баш онака како што си мислите…

Нема секој отворено да признае дека врши мала нужда во базени, ама се случува. Анонимно истражување во 2012 година донесе заклучок дека 19 проценти од возрасните испитаници отворено признале дека мочаат во базен. Хлорот, е тоа е друга приказна… (34) 00

Експертите тврдат: Жените се повалкани и понеуредни од мажите!

На прв поглед, можеби би кажале дека жените се поуредни и почисти, но новото истражување ќе ве разувери во тоа. Имено, во новото истражување се испитани околу 2000 луѓе за тоа колку често ја менуваат постелнината, и се испостави дека младите момци, се поприлично уредни, бидејќи ја менуваат на секои две недели. Од друга страна,… Read More Експертите тврдат: Жените се повалкани и понеуредни од мажите!

Секојдневни проблеми кои се решаваат со кокосово масло

Кокосовото масло е богато со специфични масни киселини, кои имаат голем број на позитивни ефекти врз човековото здравје. Покрај добропознатите употреби на кокосовото масло како средство за брзо избелување на забите и чистење на кожата на лицето, постојат уште многу други корисни употреби за кои сигурно не сте знаеле. Еве дел од нив: За добро… Read More Секојдневни проблеми кои се решаваат со кокосово масло

Кои се 11-те најнечисти работи во секоја хотелска соба?

Тоа што ќе платите повеќе, не значи дека ова правило не важи и за вас. Поскапите хотели не значи дека имаат помалку бактерии. Напротив, тие може дури да имаат и повеќе. Проверете од кои работи треба најмногу да се држите настрана кога престојувате во хотел: Површината околу мијалникот и чешмата во бањата Површините во бањата и… Read More Кои се 11-те најнечисти работи во секоја хотелска соба?