Експертите тврдат дека Путин има направено пластични операции на лицето

Добро е познато дека Путин се грижи за својот физички изглед бидејќи на 65 години изгледа повеќе од одлично. Сепак, експерт за пластична хирургија од Лондон вели дека рускиот лидер имал некои зафати што го чинеле речиси 9.000 евра, пишува „Дејл стар“. Во текстот се истакнува дека овие пари не се трошок за Путин бидејќи… Read More Експертите тврдат дека Путин има направено пластични операции на лицето

Сè повеќе пациенти сакаат да изгледаат Снепчет „филтрирано“ преку пластична хирургија, покажува нова студија

Пластични хирурзи информираат дека се повеќе пациенти доаѓаат со селфи фотографии направени со некои од филтрите на Снепчет или Инстаграм и бараат да изгледаат како ретушираната фотографија. Научниците од Медицинскиот центар во Бостон ваквиот тренд го нарекле „Снепчет дисморфија“ и додаваат дека филтрите на мобилните апликации имаат катастрофален ефект врз самодовербата на луѓето, се наведува во… Read More Сè повеќе пациенти сакаат да изгледаат Снепчет „филтрирано“ преку пластична хирургија, покажува нова студија