Првиот вселенски хотел би можел да ги отвори своите врати до 2025 година

Дали планирате патување до орбитирачки вселенски хотел до 2025 година? Доколку одговорот е да, тогаш треба да знаете дека за 6 години околу Земјата може да кружи првиот вселенски хотел, односно најголемата вселенска структура некогаш направена од човекот. Вакви планови има фондацијата „Гејтвеј“, приватна компанија која веќе делумно ги изработи плановите и дизајнот на „Вон… Read More Првиот вселенски хотел би можел да ги отвори своите врати до 2025 година

Цело село во Швајцарија ќе биде претворено во хотел

Мало живописно село Корипо, во долината Верзаска, во швајцарскиот кантон Тичино, претставува една од најмалите општини во таа земја, која ја населуваат само 12 жители. Некогаш тоа беше просперитетна заедница, но како и многу алпски села, доживеа опаѓање, кога младите генерации почнаа масовно да се селат во градови во потрага за подобри социјални, образовни и… Read More Цело село во Швајцарија ќе биде претворено во хотел

Работно место од соништата: Ресорт во Мексико бара човек кој бесплатно ќе престојува таму

Работен ден со коктел во рака покрај базен, вкусен оброк и СПА третман, плус фоткање на истото, кој би можел да одолее? Барањето на работата од соништата може да биде истоштувачко, особено во Македонија каде ви се потребни врски од секаков тип, па одите на интервјуа кај некомпетентни луѓе, па имате шефови што мислат дека… Read More Работно место од соништата: Ресорт во Мексико бара човек кој бесплатно ќе престојува таму

Некогаш засолниште на Ескобар, денес луксузен хотел

Некогашното засолниште на колумбискиот наркобос Пабло Ескобар на брегот на Тулум во Мексико, сега е претворено во луксузен хотел со име Casa Malca. Ова било еден од многуте имоти во сопственост на богатиот Ескобар. По смртта на Ескобар во 1993 година, имотот бил напуштен сè до 2012 година кога го купува њујорчанецот Лио Малка. Малка… Read More Некогаш засолниште на Ескобар, денес луксузен хотел

Знајте што плаќате: Што всушност означува ѕвездичката на хотелите

Што означува секоја од ѕвездичките кои се наоѓаат покрај името на хотелот? Зад тие ѕвезди се кријат одредени стандарди кои хотелите треба да ги задоволат. На ниво на Европската унија требало да се воведе стандардизација за хотелите која би била прифатена во сите држави-членки. Сепак, иако е изработена, таа не е задолжителна и служи само како… Read More Знајте што плаќате: Што всушност означува ѕвездичката на хотелите

Кои се 11-те најнечисти работи во секоја хотелска соба?

Тоа што ќе платите повеќе, не значи дека ова правило не важи и за вас. Поскапите хотели не значи дека имаат помалку бактерии. Напротив, тие може дури да имаат и повеќе. Проверете од кои работи треба најмногу да се држите настрана кога престојувате во хотел: Површината околу мијалникот и чешмата во бањата Површините во бањата и… Read More Кои се 11-те најнечисти работи во секоја хотелска соба?