Исфрлете ги сите отрови од белите дробови за само 72 часа

На многумина им е досадно секојдневно да слушаат едно исто, односно дека треба да престанат со пушењето на цигари со цел за да го заштитат своето здравје. Сите знаеме колку тутунот е штетен и какви последици има на човечкиот организам, знаеме дека што побрзо треба да се решиме од тие лоши навики, од кои патат… Read More Исфрлете ги сите отрови од белите дробови за само 72 часа

Можеби оваа вест ќе ве натера да ги оставите цигарите

Научниците открија дека постои уште една опасност која им се заканува на редовните пушачи. Дека пушењето е лошо за здравјето е познато уште одамна, но сега научниците тврдат дека тоа негативно влијае и на помнењето. Досега е утврдено дека цигарите ги уништуваат белите дробови, срцето и тенот и поттикнуваат развој на одделни видови на рак… Read More Можеби оваа вест ќе ве натера да ги оставите цигарите

Пушењето го зголемува ризикот од мозочен удар

Според Универзитетот на Мериленд, мажите под 50-годишна возраст – колку повеќе пушат, толку повеќе се зголемува опасноста од мозочен удар кај нив. Во ново истражување учествувале две групи. Првата била составена од 615 мажи на возраст меѓу 15 и 49 години, кои доживеале удар, а другата од 530 мажи кои не претрпеле такво нешто. Резултатите… Read More Пушењето го зголемува ризикот од мозочен удар

Од игра до плачка: Двегодишно дете од Индонезија пуши по 2 кутии цигари на ден

Рапи Ананда Памункас од Сукабуми, Индонезија има две години и е зависник од цигари. Неговата мајка вели дека не може да заспие без цигара. Целата приказна започнува кога двегодишниот Рапи почнал да собира фрлени отпушоци покрај уличната тезга на неговата мајка. За неколку дена тој станал зависник и почнал да бара цигари од купувачите. И… Read More Од игра до плачка: Двегодишно дете од Индонезија пуши по 2 кутии цигари на ден

Прочистете го телото од никотин со овие намирници!

Сите сме многу свесни за негативното дејство на цигарите и никотинот на нашиот организам. Ако сте престанале да пушите или сте страствен пушач, најбрзиот начин телото да го исчистите од никотин е со помош на овие свежи и вкусни намирници. 1. Зелен чај и витаминска вода Со пушењето телото ја губи потребната течност и организмот… Read More Прочистете го телото од никотин со овие намирници!