Во училиштата во Индија се воведуваат часови по среќа

Предметот „Среќа“ ќе се најде во наставната програма во повеќе од илјада училишта во индиската метропола Делхи. Министерот за образование, Маниш Сисодиа, рекол дека предметот за среќа се спроведува во рамки на многу важен и корисен проект на чиј развој било работено во текот на изминатите години. Истакнал дека часовите по среќа, кои ќе траат… Read More Во училиштата во Индија се воведуваат часови по среќа

Часовите за ментално здравје ќе станат задолжителни во англиските училишта

Здравствената едукација ќе стане задолжителна во сите училишта во Англија со новите владини планови, поради се поголемата загриженост за проблемите со менталното здравје кај младите. Децата ќе учат како да изградат ментална отпорност, но и како да препознаат кога нивните врсници се борат со проблеми со менталното здравје, во рамки на задолжителните лекции, велат од… Read More Часовите за ментално здравје ќе станат задолжителни во англиските училишта