Пензионер 23 часа чекал во болница и починал. Се е забележано на сигурносните камери

Италијанскиот пензионер Џузепе Рамоњино починал во болницата во Монкаљери, близу Торина, после 23 часа чекање преглед, што и било снимено од безбедносните камери. Адвокатот на неговото семејство Габриел Ровета изјави дека, иако не знае дали починатиот можел да биде спасен, сепак сигурно е дека медицинскиот персонал не му пружил соодветна помош. Пензионерот од Ла Лоџа,… Read More Пензионер 23 часа чекал во болница и починал. Се е забележано на сигурносните камери