Како да препознаете лажен накит по цена на оригинал?

Неретко се случува да се обидат да ви продадат лажен и евтин накит по цена на оригинал, па следен пат кога ќе се најдете во таква ситуација, сетете се на овие 12 трикови и совети. Како најлесно да исчистите златен накит? Ова се неколку едноставни средства за чистење златен накит со кои ќе му го… Read More Како да препознаете лажен накит по цена на оригинал?

Компаниите што произведуваат цигари да платат за чистење на догорчињата од улиците

Градските власти во Брисел побараа од тутунската индустрија да се вклучи во намирување на трошоците за собирање на догорчињата од улиците бидејќи тие стануваат сè поголем дел од ѓубрето во главниот град на Белгија. Писмото неделава беше испратено до претставништвото на американскиот тутунски гигант „Филип Морис“ и до две белгиски компании што произведуваат цигари –… Read More Компаниите што произведуваат цигари да платат за чистење на догорчињата од улиците

Дали знаете зошто служат точките на шофершајбната од автомобилот?

Сигурно сте ја забележале интересната линија со точки кои се поставени на ивицата од шофершајбната на автомобилот, а сега знаеме и за што служат. Овие црни точи се нарекуваат фрит и имаат две цели. Тие претставуваат гравирана површина за која се фаќа средство за лепење кое го спојува стаклото со рамката. Од надворешната страна овие… Read More Дали знаете зошто служат точките на шофершајбната од автомобилот?